Brigada de Politie Rutiera Bucuresti … sa traiesti !

 

Mihai RaduIn dimineata aceasta superba de primavara, ma trezesc foarte bine dispus. Razele soarelui si aerul curat mi-au dat senzatia ca totul urma sa fie frumos si perfect .Ajung la sediul politiei rutiere si aici incepe joaca. Am intrat in biroul Relatii cu Publicul, imi spun durerea si foarte politicos ,se intoarce cu spatele si spune  ” … la secretariat ,nu aici ! In corpul C “. Ma duc in directia indicata ,intru la secretariat imi mai prezint odata oful si sunt indrumat ,la fel de politicos,sa astept pe bancuta afara pana ce colega lor urma sa apara.

Asadar ,ies la aer pe bancuta si astept cam 45 de min pana apare doamna care avea disponibilitate in rezolvarea problemei ,fiind una intr-adevar extrem de delicata si anume : o amarata de copie a unei dovezi de circulatie ,care in prealabil a necesitat organelor noastre de politie foarte prompte o intreaga saptamana plus o serie de acte si cereri legalizate ,urmate de depunerea lor catre mai marii politiei ,cu numar de inregistrare … foarte complicata aceasta situatie si un intreg procedeu .

Cu toate astea ,am inteles ca au nevoie de o saptamana pentru a fi aprobata copierea acelei dovezi.Am fost chemat, nu mai devreme de incheierea celor 7 zile ,ca nu voi avea nicio sansa.Adevarul e ca dovada aceea e de marimea unui sfert de pagina tip A4, atat de mica incat chiar au nevoie de timpul acesta pentru a o gasi ,ca cine stie pe unde dracu or fi aruncat-o.

Astazi.ziua in care s-au scurs zilele de cautare, raspunsul a fost scurt si la obiect : “nu am primit nimic inca ,mai incearca si zilele urmatoare…” Pai la un asemenea raspuns cum dracu sa nu te enervezi si sa iti vina sa o dai pe doamna politista cu capul de toti peretii,pana isi aduce aminte ca a trecut o saptamana intreaga si ea nu a fost in stare sa faca o copie de doi bani.Sa mai observe si faptul ca pune un cetatean pe drumuri care ii vine,dupa cum scria in cerere, din provincie. E mai usor sa fi incompetent si nesimtit asteptandu-ti doar salariul cu ochii larg deschisi ,plin de madrie si merit pe deplin. Fie ca faci sau nu ceva salariul e acelasi,si atunci de ce sa ne obosim ,cand e mai usoara replica “nu am primit nimic inca,incercati zilele urmatoare”,si pe deasupra are si putine cuvinte … se invata usor fraza.E efortul suficient incat sa dam impresia ca muncim.

Doar cateva ore ale diminetii petrecute la sediul politiei rutiete au fost suficiente pentru doamna ofiter ca sa imi faca cunostinta cu toate starile nervoase posibile  si sa imi repet intregul limbaj vulgar si obscen pe care il cunosc in limba romana.

Aceasta mica problema a reusit sa imi consume jumatate din zi fara rezultat,ceea ce ma face sa ajung la vorba lui Mircea Badea : ” Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! “

Advertisements
  • mrmihai
  • March 17th, 2009

  Celor de la Brigada de Politie Rutiera ar trebui ca inainte de inceperea programului sa li se cante imnul “Desteapta-te Romane” ,poate o asa inviorare ii mai scoate din hibernare pe cei pe care astenia primaverii nu i-a atins.

  • criana miron
  • March 23rd, 2009

  Dragul meu, bine ai venit in “clubul romanilor purtati pe drumuri”! Ai impresia ca doar cei de la Politia Rutiera procedeaza asa? Astfel de scene au loc in absolut orice primarie, administratie a finantelor publice, impozite si taxe, trezorerie, etc samd… adica oriunde exista un functionar care trebuie sa-ti elibereze o adeverinta, o copie, un act oarecare, cu o semnatura si o stampiluta. Si cum la noi, la romani nu poti face un pas fara o hartie oficiala, suntem un popor vesel, mereu cu zambetul pe buze!

  • mrmihai
  • March 31st, 2009

  Da ai dreptate un “popor vesel cu zambetul pe buze” care face haz de necaz … :))) daca eram un neamt in statul roman … eram deja la spitalul 9 .

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: