” Libertatea e o iluzie ! “

Evolutia catre libertate ...

Multi dintre noi au impresia ca libertatea concorda cu  realitatea in care traim exprimata  fie printr-un regim democratic,fie prin biserica  .Ei  bine, nu-i chiar asa !Libertatea nu tine, nici de regimul politic , nici de biserica .Ba chiar mai mult,mi se pare in contradictoriu cu modul nostru de viata.

“Libertatea” pe care tu crezi ca o dobandesti este compusa doar din alegeri si senzatii, alcatuite la randul lor , din compromisuri,care clar nu echivaleaza cu semnificatia cuvantului.

Iluzia noastra de libertate este incatusata de neputinta de implinire a milioanelor de ganduri si dorinte pe care le avem de-a lungul vietii.Asadar, analizam mai profund chiar si cele mai mici dorinte si observam ca nici macar pe astea nu ni le-am putut oferii asa ca dintr-o data viziunea noastra asupra libertatii se intuneca dramatic.

Unde putem fi liberi cu adevarat? Exista un  loc in care libertatea se defineste si nu are margini ?

Raspunsul este DA. Cu precizarea ca totul ramane la forma de iluzie ,pentru ca este conceputa doar prin imaginatie in interiorul mintii fiecaruia dintre noi .Aici intr-adevar suntem “fara lanturi” si ne putem juca cu gandurile asa cum vrem. Cu siguranta  detinem LIBERTATEA ABSOLUTA  si doar ca unici stiutori . Nimeni nu iti poate acuza ,judeca sau fura acest “colt al universului” in care LIBERTATEA  e stapana.

In momentul in care tragem o linie si punem in balanta semnificatia cuvantului libertate si consecintele reale rezultate , observam ca totul devine la intamplare si lipsit de neincredere.

Oamenii, in opinia mea, nu vor fi niciodata liberi .Vor putea ,in fuctie de calitatile,norocul si destinul lor ,mai mult sau mai putin ,prin alegeri sau intamplari  sa isi indeplineasca unele ganduri,dorinte transformandu-le in realitate,insa libertatea va ramane  pt toti o iluzie mult ravnita.

“Nu libertatea lipseste, ci lipsesc oamenii liberi ! ” citat din Leo Longanesi .

Advertisements
  • mrmihai
  • January 20th, 2009

  Cat de liber crezi ca esti ?

  • manica ana maria
  • January 22nd, 2009

  …tot ce ai zis e adevarat…as putea jura ca scrii din cariti dar cunoscandu-te stiu ca nu e asa….iar LIBERTATEA e un subiect greu de discutat,poate pe care unii nici nu il cunosc…

  • michelle
  • November 10th, 2010

  ce inseamna pt tine sa fii liber?

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: